Äitienpäivän ihmeitä on itsekullekin äidille usein se että ei itse "saisi mennä"  keittelemään aamuvarhaisella kahvejaan, se vaatii todellakin itsekuria äideiltä olla sivussa laakereillä lepäämässä, kahvitettavana ja kukitettavana.

Kiltisti siis äidit yrittävät jäädä aamuisin edes hetkeksi "laakereille lepäämään" yritellen näytellä rooliaan sujuvasti vaikkakin vastentahtoisesti, sen tietää itsekukin äiti kotonaan (aivan taatusti).

Äideillä on lapsen syntymälahjan kautta saatu ikuisen sisun liekki sydämissään, mikä ei työstämälläkään kulu eikä väsymyksestäkään sammu.

Äideille on luontaista olla jokapaikan höylinä missä ja milloin vain (useimmiten) lupaa kysymättä, siitähän on saanutkin alkunsa nimike "ilkeä anoppi".

Äitiressukat kun ovat syntymälahjahumalassaan ikuisia tahkonvääntäjiä, "viikatteitaan aina teroittelemassa", päästäkseen toteuttelemaan itsekunkin omia unelmia, kautta lasten ja lastenlasten jne.

Äideilläkin on syytä vetäytyä hieman itseensä (joskus) ajatuksen kautta työstäen tekemisiään ja tekemättä jättämisiään, miettiä todenteolla syvällä sydämissään, mihin "soppaan" voisi (jos saisi) lusikkansa pistää ja mitä tahkoa lähtee vääntämään ja missä kynsiään teroittelemaan

Äideillä on ikuinen vietti sisimmissään olla hyrränä pyörimässä kaiken keskipisteenä tässä ja nyt, niin omien, lastenlasten kuin muidenkin lasten  tekemisissä ja tekemättä jättämisissä.

Tämä kaikki yllä sepustettu suotakoon siis äideille anteeksi, sillä pohjimmiltaanhan me tarkoitamme vain hyvää itsekullekin, mutta eihän kukaan ole profeetta omalla maallaan, ei edes äidit, vaikka me sitä niin tahtoisimmekin olla hyvää hyvyyttämme, aina ja kaikkialla.

Äiditkin siis osaavat olla ärsyttäviä ja epäkiitollisia, sen tietää jokainen lapsi (ja vice versa), mutta tärkeintähän on toki itsekunkin tiedostaa että vaikka äiditkin osaavat olla ärsyttäviä niin ovat sitä vain omaa "tyhmyyttään" eikä tietoisten suunnitelmiensa kautta.

Suotakoon tuo "ärsyttävyys" siis heille, meille, teille äideille anteeksi itsekunkin lapsen sydämen kautta lausuttuna.

Eli...Oikein hyvää äitienpäivää itsekukin omalle äidilleen toivottaen  !